Преодолявайте  с лекота  трудностите!  Нека всеки нов ден бъде за

...
Преодолявайте  с лекота  трудностите!  Нека всеки нов ден бъде за
Коментари Харесай

Със сълзи и усмивки изпратиха математици ’24

„ Преодолявайте  с лекота  компликациите!  Нека всеки нов ден бъде за вас празен лист, на който да нарисувате вашата лична картина. Нека тази картина е изпълнена с това, което Вие притежавате – разсъдък, разум, великолепие. Всеки един, минал през редиците на Математическа гимназия има нещо, което никой различен не може да усети. Това е духът на ОМГ! Бъдете сполучливи, бъдете здрави, гордейте се, че сте ученици на Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ – Пловдив! Знам, че идващите, които ще украсят „ Стената на славата “ сте всички вие! Бъдете здрави, сполучливи и следвайте фантазиите си. “

С тези думи шефът на елитната гимназия Веселина Карапеева изпрати Випуск 2024 година.

С благопожелание към  абитуриентите се обърна и Владислава Казакова.

От името на родителите на дванайсетокласниците  тя с неспокойствие показа, че е сигурна, че пред себе си вижда бъдещи сполучливи лекари, зъболекари, архитекти, инженери, компютърни експерти, даже ядренни физици или артисти.

„ Това надали би изненадало всички нас, тъй като в процеса, по пътя, който извървяхте с вашите учители вие показахте познания, умения, усърдие, непримиримост, ентусиазъм, креативност и гений. Не позволявайте на никого да отнеме фантазиите  Ви, бъдете цветни, рисувайте всеки момент с любов и с човешка храброст летете към безкрайни простори. “, развълнува родители и възпитаници  г-жа Казакова, която преди 31 години също е чула последния учебен звънец като ученик на МГ.

Думите са медиаторът сред душата, мозъка и околния свят. Затова и Випуск 2024 година в Математическата гимназия продължи една вълнуваща традиция наречена „ Думи за на следващия ден “.

Честта да съобщи посланията на учениците от випуск 2024 към единадесетокласниците имаше Изел Хатърназ от 12 Б клас, лауреат на Националния кръг на Олимпиадата по български език и литература за тази година, а от името на почитателите в 11 клас щафетата пое Йоана Станева от 11 А.

И още една традиция съблюдаваха учениците, завършващи през тази година.

„ Ключът на знанието “ бе предаден от Радостин Чолаков- четири пъти лауреат на Националната олимпиада по осведомителни технологии, един от най-изявените възпитаници, включен в листата на Форбс България „ 30 под 30 “. Той имаше достойнството да го връчи на Александър Пендов от 8 А клас, който оглавява рейтинга  на учениците за 2024 година за осми клас в две дисциплини – математика и информатика.

Послание към своите съвипускници и към тези, които занапред ще чуват учебния звънец в класните стаи на Математическата гимназия насочи Ана Лимонова – нееднократен победител в надпревари по обществена тирада и ораторско майсторство.

С неспокойствие и усмивка тя показа трудностите  – и ранното ставане, и минусите на просветителната ни система, и изкачването на стълбите – три етажа в 7 сутринта – все неща, които няма да и липсват.

„ Преди пет години прекрачихме прага като деца, а през днешния ден е време да напуснем учебното заведение като младежи, способни да покорят всеки един връх. Няма да ви неистина, че може да върнете времето обратно и да се порадвате най-малко още един момент на това младежко благополучие, което сте изпитали тук, само че мога да ви съветвам да запазите спомените. Все отново цялото ви престояване тук е опит, който нито един учебник не може да ви съобщи. Днес не е края, а едвам началото. От през днешния ден светът е в нашите ръце и той разчита на нас! Затова – Дерзайте! “, прочувствено приключи посланието си към своите съвипускници Лимонова.

Риторични въпроси към присъстващите зададе Росен Разпопов – лауреат на олимпиади по география, британски и български език: „ Какво е да си възпитаник, и то в Математическа гимназия? Какво ли не сме видели? От проби, през световна пандемия и онлайн образование. Но от днешна позиция, това да си гимназист е нещо ужасно.

Срещаш се с доста хора, научаваш доста нови неща, освен за науката, само че и за живота. Така че се надявам всеки един от нас да е съумял да извлече най-хубавото. Аз откровено имам вяра, че учениците на Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ – Пловдив сме призвани да вършим велики каузи! Повярвайте го и вие! На добър час Випуск 2024! “

209 випускника минаха през церемониален шпалир от единадесетокласниците, изпратени по този начин, както са посрещани всеки първи образователен ден през годините на образование – с здрависване и прегръдка от шефа на гимназията Веселина Карапеева.

Празникът приключи с хоро, а след последния час на класа би и последният учебен звънец за Випуск 2024 на Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ – Пловдив.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР